Tuzda Kereviz Mezesi

2023-10-08 22:04:05 - Yemeklik.com.tr

Farklı bir meze tarifi arayanlar buraya! Tuzda pişen kerevizler ile nefis bir meze hazırlıyoruz. Tam mevsiminde taze kerevizler ile bu lezzeti deneyenler bayılacak!

Videolu anlatımında hazırladığımız özel tuz katmanının inceliklerini anlatıyoruz. Haydi mutfağa girelim, tuzda kereviz mezesi yapıyoruz...

Tuzda Kereviz Mezesi Tarifi İçin MalzemelerTuzda Kereviz Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kaplama için önce kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ve yumurta beyazlarını ekleyip hamur gibi toplanana kadar yoğurun.
  2. Kerevizin dışını fırçalayarak yıkayın ve hem altını hem de üstünü hafif düzleşecek kadar kesin. Bu işlem esnasında çok derin kesmemeniz önemli.
  3. Orta boy bir tepsinin içine bir parça tuzlu harçtan koyup kerevizi ortasına yerleştirin ve hiç boşluk kalmayacak şekilde tuz harcını etrafına kaplayın. Kerevizi 180-200 derecelik sıcak fırında 45 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkan kerevizi tuz kabuğunu kırarak dikkatlice çıkartın, dışını bıçakla soyun ve elma dilim şeklinde kesin.
  5. Ufak bir kasede sos malzemelerini karıştırıp servis tabağına alın.
  6. Kerevizleri sosun üstüne yerleştirin, üstlerine zeytinyağı gezdirip file badem de serperek servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi