Tütsülenmiş Barlam Balığı

2023-09-20 18:56:04 - Yemeklik.com.tr

Oldukça lezzetli ve beyaz etli bir balık barlam. Tütsülenmiş hali patlıcan köpüğü ve özel olarak hazırlanan sosuyla bir araya geldiğinde ortaya muhteşem bir tat uyumu çıkıyor.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şef Symeon Triantafyllou’dan püf noktalarını öğrendiğimiz Frankie'ye özel “Tütsülenmiş Barlam Balığı” tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz diğer Frankie tarifleriyle birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Tütsülenmiş Barlam Balığı Tarifi İçin MalzemelerTütsülenmiş Barlam Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcan köpüğünü hazırlamak için; ızgarada pişirilmiş patlıcan, doğranmış sarımsak, limon suyu, krema, toz şeker, tuz ve karabiberi bir blenderda karıştırın.
  2. Elekten geçirdiğiniz köpük karışımını koyu bir kıvam alıp toparlanması için kısık ateşte çektirin. Oda ısısında ılındıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
  3. Çekirdeklerini çıkarıp temizlediğiniz renkli dolmalık biberleri, kokteyl domateslerle birlikte küçük küpler halinde kesin. Sarımsak, kırmızı soğan, maydanoz ve mercanköşkü incecik kıyın.
  4. Doğranmış tüm sebze ve yeşillikleri zeytinyağı ve beyaz şarap sirkesiyle karıştırıp bir sos hazırlayın.
  5. Patlıcan köpüğüne bir krema torbasıyla şekil verip servis tabağına alın. Tütsülenmiş fileto barlam balığını kenar kısımlarına yerleştirin. Hazırladığınız sos eşliğinde bekletmeden servis edin.

Daha Fazla Gönderi