Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #meze

Turşu Kavurması

Bu lezzeti ilk defa duyanlar için oldukça saşırtıcı bir tarifle karşınızdayız. Tanıştıralım: Turşu kavurması. Karadeniz'de hemen hemen her evde sıkça yapılan, yerine göre akşamları ana yemek yerine yenilen, yerine göre ise süsleyen bambaşka bir lezzet. En çok bilineni fasulye turşusu kavurması olsa da , siz damak zevkinize göre lahana turşusu ya da karışık turşu kullanarak da yapabilirsiniz. Yani çok yönlü bir yemek.

Evde yemek yok ve çok vakit almayan bir şeyler hazırlamak mı istiyorsunuz ya da pratik ve hafif bir öğün geçirmek mi istiyorsunuz, o zaman turşu kavurması sizi bekliyor. Haydi bakalım açılsın kavanozları, bu sefer yemek olacaklar. Afiyetler olsun.

Turşu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Taze Fasulye Turşusu
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1/2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Turşu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya yağı alın ve soğanları ve sarımsakları ekleyin.
  2. Soğanlar biraz kavrulunca taze fasulyeleri ekleyin.
  3. Kapya biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Baharatları da ekledikten sonra son kez karıştırın ve tabağa alın. Afiyet olsun!
Balık Biber Turşusu

Balık Biber Turşusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Örgü Açma

Örgü Açma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kırmızı Pancar Yemeği

Kırmızı Pancar Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakallı Zeytinyağlı Kabak

Portakallı Zeytinyağlı Kabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce