Yüz gramında 'on dört' kalori barındırması turp sevmek için çok geçerli bir sebep bizce. Bol yeşilliğin üzerine halka halka dilimlenmiş pembe-beyaz hareler çok güzel değiller mi?
Yaz aylarında ferah tatlara aşerdiğimiz gerçeği ile mutfağa girip kocaman bir kase yeşilliği öğün yaptığımızı düşünürsek kırmızı turbu denemekten kendinizi alamayacaksınız. Nar ekşisi ile turbun alkali tadını nötralize edebilir veya kendinize göre aromalandırabilirsiniz.
Başlı başına bir öğün olabilecek lezzet ve yeterlilikteki bu dilerseniz et yemeklerinizin garnitürü olabilir. Yağlı et yemeklerinin dengeleyicisi olarak hazırlayabilir ve günün kahramanı olabilirsiniz. Mide klimanızı çalıştırmaya hazır olun!
Turplu Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler