Tuna Dalgası Pastası (Donauwelle)

Tuna dalgası Alman mutfağının en meşhur pastalarından biri olup, görüntüsü ile göz kamaştıran, lezzeti ile damakları çatlatan enfes bir tatlı. İki renkli keke vişneler renk katıyor, üzerini ev yapımı enfes bir krema kaplıyor, yetmedi bir de çikolata sosu üzerinde dalga oluşturuyor. Lezzetine hep beraber şahit olmak için mutfağa doğru yol alalım mı?

Tuna Dalgası Pastası (Donauwelle) Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 3/4 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Su Bardağı Vişne
  • Kreması için:
  • 700 Mililitre Süt
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 çay Bardağı şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 Paket şekerli Vanilin
  • Üzeri için:
  • 250 Gram çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuna Dalgası Pastası (Donauwelle) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak kremayı hazırlayın. Bunun için süt, şeker, yumurta sarıları ve nişastayı uygun bir tencereye alın, iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alın ve vanilin ekleyin. Tekrar karıştırıp soğuması için başka bir kaba aktarın ve üzerini streçleyin. Soğuması için kenarda bekletin.
  3. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın.
  5. Kek karışımını ikiye bölün. Bir kısmına kakao ve birkaç kaşık süt ekleyip karıştırın.
  6. Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye önce sade kek karışımını döküp eşitleyin, üzerine de kakaolu karışımı paylaştırın.
  7. Vişneleri de paylaştırıp 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın ve soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan kremaya oda sıcaklığındaki tereyağı ekleyip mikserle çırpın.
  9. Kremayı ılık kekin üzerine paylaştırın.
  10. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ilık hale gelince onu da kekin üzerine paylaştırın. Biraz donmasını bekleyip üzerine dalgalı şekil verebilirsiniz.
Sebzeli Krep

Sebzeli Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dereotlu Kolay Poğaça

Dereotlu Kolay Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Crumble

Çilekli Crumble

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bulgurlu Duvaklı Pilav

Bulgurlu Duvaklı Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fıstık Ezmeli Şekersiz Kurabiye

Fıstık Ezmeli Şekersiz Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce