Tuile Somon
2023-09-20 18:56:28 - Yemeklik.com.tr
Pesto soslu harika pişmiş bir somon. Üstelik mükemmel bir tuile sunumu ile birlikte. Görünüşü harika yapımı ise oldukça basit...
Tuile Somon Tarifi İçin Malzemeler- Somon için:
- 2 Adet Somon
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Diş Sarımsak
- Pesto sos için:
- 1/2 Demet Fesleğen
- 3 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı çam Fıstığı
- 1/2 Su Bardağı Parmesan Peyniri
- 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- Tuile için:
- 30 Gram Sıvı Yağ
- 10 Gram Un
- 80 Gram Su
- 2-3 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 10 Gram Kırmızı Gıda Boyası
- Tuile için tüm malzemeyi iyice karıştırıp tavada kuruyana kadar pişirin.
- Peçete üzerine alarak soğumaya bırakın. Tabağınızı dekore etmek için kullanın.
- Pesto sos için zeytinyağı hariç tüm malzemeleri rondodan geçirin.
- Üzerine yavaş yavaş zeytinyağı ekleyerek sos kıvamı almasını sağlayın. (İsterseniz hazır pesto sosu da kullanabilirsiniz.)
- Somon için: zeytinyağında tüm baharatları ve sarımsakları karıştırın.
- Balıkların üzerine hazırladığınız yağlı karışımı gezdirin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pesto sostan servis edeceğiniz tabağa 1 yemek kaşığı sürün üzerine balığınızı yerleştirip afiyetle yiyin.
- Pesto sos için kullandığınız çam fıstıklarından 1 yemek kaşığı kadarını kavurarak tabak sunumunda kullanabilirsiniz.