Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tavuk

Topkapı Piliç Sarma

Tavuk eti ve pirincin buluşması ve sonunda elde edilen bir saray lezzeti. Topkapı piliç sarma tarifini mutlaka denemelisiniz.

Topkapı Piliç Sarma Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Kemiksiz Tavuk But
  • 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • İç dolgusu için:
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Adet Soğan
  • 10 Adet Badem (kabuksuz)
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru üzüm
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Topkapı Piliç Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç pilav için tavada sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  2. Sonra sırasıyla badem, kuru üzümü de ekleyin.
  3. Şimdi pirinci de ekleyip karıştırın.
  4. Baharatları da ekleyip suyunu koyun. Suyunu çekene kadar kısık ateşte tutun.
  5. Bu arada tavuk butlarını streç filmin arasına alıp sert bir şeyle (bardak da olur) biraz dövün.
  6. Şimdi her bir tavuk butunun arasına 2 yemek kaşığı pilav koyup elinizle birleştirin. Burayı isterseniz kürdanla tutturabilirsiniz. Ya da direkt ters çevirip pişireceğiniz tepsiye koyabilirsiniz. Dağılmıyor.
  7. Bu şekilde bütün butları tepsiye yerleştirin.
  8. Salçalı sosu hazırlayıp üzerlerine gezdirin.
  9. Tereyağını üzerlerine koyun.
  10. Fırında 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kakaolu Pratik İrmik Tatlısı

Kakaolu Pratik İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilek Soslu Kedidili Pasta

Çilek Soslu Kedidili Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fincan Böreği

Fincan Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yulaflı Cookie

Yulaflı Cookie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Glutensiz Bisküvi

Yumurtasız Glutensiz Bisküvi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce