Tiramisu

Gizemli ve afrodizyak olan İtalyan tatlısı tiramisu tarifi ile ilgili pek çok efsane vardır. İlk kez 17. yüzyılın sonlarında yapılmaya başlanmıştır tiramisu tarifi. Toscana Dükü III. Cosimo De Medici'nin Siena seyahatinde onu tatlı ikramlarla ağırlayacak pastacılar, dükün onuruna asaleti temsil eden özellikler taşıyan bir tatlı hazırlamaya karar verirler. O zamanlar dükün onuruna yapıldığından "dükün tatlısı" adı verilen ve günümüzde tiramisu adıyla anılan tatlı ortaya çıkar. Dük, Sienalı pastacıların el becerilerine ve tatlının lezzetine hayran kalınca, tarifi Floransa'ya götürür.

Böylece "dükün tatlısı" iyice ünlenir, hatta şöhreti Toscana sınırlarını aşıp Venedik'e, oradan da tüm İtalya'ya ve dünyaya yayılır. Tiramisunun kısa tarihinden sonra gelelim pratik yapımına. Bu enfes tatlıyı yemelere doyamayacağınızdan çok eminiz. Tiramisu tarifimizin adımlarını takip ederek lezzet dolu, tatlı anlar yaşayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
  • Katmanları için:
  • 1 Paket Kedi Dili Bisküvi
  • Kreması için:
  • 6 Adet Yumurta
  • 3/4 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Süt
  • 400 Gram Labne
  • 1 Paket Vanilya
  • 200 Ml. Krema
  • Bisküvileri ıslatmak için:
  • 2 Fincan Kahve
  • Üzeri için:
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karıştırma kabını içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun. Kabın içine yumurta sarılarını aktarıp güzelce çırpın.
  2. Yumurta sarılarını güzelce çırptıktan sonra şekeri ve sütü ekleyin. Karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca hızlıca çırparak pişirin. Karışım soğuduktan sonra derin bir kaba alın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  3. Labne peyniri yumurtalı karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
  4. Üzerine, önceden mikser ile çırpılmış sıvı kremayı ekleyin ve bir spatula yardımıyla kremayı söndürmemeye çalışarak karıştırın.
  5. Kedidili bisküvileri hazırladığınız kahveye batırarak ıslatın. Kahvenin içinde çok bekletmeyin. Hafifçe ıslatmanız yeterli.
  6. Ardından kelepçeli bir kalıba ya da kullanacağınıza kabın tabanına kedidili bisküvilerden bir kısmını dizin.
  7. Üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını döküp güzelce yayın.
  8. Hazır kahveye batırdığınız kedidili bisküvilerini bir kat daha dizdikten sonra kremanın kalanını üzerine döküp yayın.
  9. Son olarak ince bir süzgeç yardımıyla üzerine kakao gezdirip, buzdolabında bir gece dinlenmeye bırakın.
  10. Dinlenen tatlınızı buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabaklı Yoğurt Mezesi

Kabaklı Yoğurt Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tereyağlı Çıtır Simit

Tereyağlı Çıtır Simit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zerzevatlı Tepsi Kebabı

Zerzevatlı Tepsi Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Az Malzemeli Pofuduk Poğaça

Az Malzemeli Pofuduk Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Toz Biberli Soğan Salatası

Toz Biberli Soğan Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce