Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Tereyağlı Yumurta Kapama

Kimisi sahanda sever kimisi haşlama sever kimisi poşelenmiş sever. Peki daha önce hem yağda yem haşlanmış yumurta yediniz mi?

Önce haşlıyoruz sonra tereyağına kapıyoruz.

Bir de yağa aromatik malzemeler tam anlamıyla etki ettiği zaman yumurta o kadar leziz oluyor ki anlatamayız. sürekli aynı tarz yumurtalar yemekten sıkıldıysanız, bu tarif ile yumurta zevkinize yenilik katabilirsiniz. Oldukça pratik ve farklı bir tarif olduğu için eminiz bir kere denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun...

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kekik
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Haşlanan yumurtaları soğuk suda birkaç dakika bekletin ve soyun.
  2. Soyduğunuz yumurtaları boyuna 2 parçaya bölün.
  3. Tavaya tereyağını alın ve eritin. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtaların kestiğiniz kısımları tavaya gelecek şekilde koyun tuzu ve baharatları ekleyin. Kızgın yağı bir kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine sürekli gezdirerek 1 dakika kadar pişirin.
  5. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tavada Kabak Pizza

Tavada Kabak Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Dev Kavanoz Tatlısı

Dev Kavanoz Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lahana Tempura

Lahana Tempura

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kırmızı Mercimek Ekmeği

Kırmızı Mercimek Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Beyaz Çikolatalı Makaron

Beyaz Çikolatalı Makaron

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce