Tencerede Kısır

2023-09-20 18:55:34 - Yemeklik.com.tr

Bu kısır mideye dokunmuyor. Mis gibi kavrularak, pilav gibi demlenerek huzurlarınıza çıkıyor. Kısırda ölçüm tutmuyor diyorsanız bu mide dostu kısırı mutlaka bir yerlere kaydedin.''Yaptığım en güzel kısırlardandı diyeceksiniz'', eminiz. İçine ekleyeceğiniz malzemeleri damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.

Tencerede Kısır Tarifi İçin MalzemelerTencerede Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağında küp doğranmış soğanları kavurun.
  2. Soğan pembelesince salçaları ekleyip,kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Baharatları da ekleyin.
  3. Bulguru ekleyip karıştırın.
  4. Üstüne 2 su bardağı kaynar su ilave edip kapağını kapatın.
  5. 5 dakika kısık ateşte pişirin, 10 dakika da altı kapalı olarak demlenmeye bırakın.
  6. O sırada yeşilikleri doğrayarak kısıra ekleyin. Güzelce karıştırın.
  7. Servis tabağına alarak servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi