Taze Patlıcan Dolması

2023-10-30 08:49:57 - Yemeklik.com.tr

Patlıcan dolmasının kuru halini biliriz; çok severiz. Tazesini ise daha önce tatmamış olabilirsiniz. Kuru nanesi ve limonuyla enfes aromaları gün yüzüne çıkaran bu dolmayı bir kez tattığınızda bir daha asla vazgeçemeyeceksiniz. Adanalılar ağzının tadını biliyor!

Hazırsanız sizleri mutfakta bekliyoruz. Afiyet olsun!

Taze Patlıcan Dolması Tarifi İçin MalzemelerTaze Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları oyup içini güzelce temizleyin. Patlıcanın içinden kapak olması için parçalar ayırın. İç harç için gerekli tüm malzemeleri karıştırın.

  2. Ardından oyduğunuz dolmaların içlerini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Ayırdığınız patlıcan içlerini kapak olarak kapatın. 

  3. Tencereye dizip salçalı su hazırlayarak üzerine gezdirin. Ağırlık yapması için taş ya da kapak koyup üzerine korukları ilave edin. 30 dakika pişirin.

  4. Sarımsakları dövün, içine kuru nane ve pişmekte olan dolmanın suyundan koyup karıştırın. Sonrasında bu sosu dolmanın üzerine ekleyin. 5 dakika daha böyle piştikten sonra dolma hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi