Taze İncirli İrmik Helvası
2023-09-30 11:50:44 - Yemeklik.com.tr
Tatlılarda kuru inciri görmeye alışkınız. Peki ya taptaze, güzelim mor renkli incirler? Hadi gelin, rafine şekersiz, tarçınlı ve incirin tadını doya doya alacağınız bir tatlı tarifi yapalım, karşınızda: Taze incirli irmik helvası tarifi!
Taze İncirli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler- 1,5 Su Bardağı Irmik
- 7-8 Adet Taze Incir
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 çay Bardağı ılık Su
- 1 Yemek Kaşığı Süt
- 1/2 çay Kaşığı Tarçın
- 1 Su Bardağı Badem
- İncirlerin kabuklarını dikkatli bir biçimde soyuyoruz. Helvamızı acılaştırmaması için üzerinde minicik de olsa kabuk kalmamasına dikkat edelim.
- İncirlerimizi rondodan geçirerek püre haline getiriyoruz. İsterseniz püre yapmak yerine küçük küçük doğrayabilirsiniz.
- Bir tencere ya da tavada önce tereyağını eritiyor ardından da sıvı yağı ekleyerek bir iki tur karıştırıyoruz.
- İncirleri ve irmiği tencereye ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz.
- 10 dakika kadar kavurduktan sonra tarçın ve kuru yemişleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yarım su bardağı su ve 1 yemek kaşığı sütü tencereye ekleyip helvamız suyunu çekene kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Bu aşamada ocağın altının kısık ateşte olmasına dikkat edelim.
- Son olarak helvamızı istediğimiz servis etmek istediğimiz kaba alıyor ve üzerini kuru yemişlerle süslüyoruz. Afiyet olsun.