Tavuklu Zade Kebabı

2024-03-22 23:02:03 - Yemeklik.com.tr

Bu tarifi çok yakın bir arkadaşımda yemiştim ve ondan öğrenmiştim. Zade kebabının patlıcan severler için eşsiz bir tarif olduğunu düşünüyorum. Tavuklusu da ayrı bir güzel. O yüzden sizinle de paylaşmak istedim.

Tavuklu Zade KebabıTarifi İçin MalzemelerTavuklu Zade KebabıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuklu zade kebabı için tavukları kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım. Tavaya yağı ilave edip doğradığımız tavuk göğsünü kavurmaya başlayalım. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Tavuklar suyunu çekince doğradığımız soğan, sarımsak ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. Biraz pembeleştikren sonra domatesleri de ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  3. Domatesler de piştikten sonra salça tuz ve karabiberini ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirip altını kapatalım. Kenarda soğumaya bırakalım.
  4. İç harcımız soğurken patlıcan ve patatesleri kızartma işlemine geçelim. Patlıcanları uzunlamasına (dikey) ince şeritler halinde keselim. 1 patlıcandan 7 ya da 8 dilim çıkarabiliyor olmalısınız.
  5. Şerit halinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. O esnada da patatesi küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım.
  6. Patatesler kızardıktan sonra soğuyan iç harcımızın içine ekleyip karıştıralım. Daha sonra patlıcanları da iyice kurulayıp kızartalım. Kızaran patlıcanları da kenara alıp soğumaya bırakalım.
  7. Şekil verme aşamasına geldiğimizde derin bir kasenin içine 6 adet patlıcanı yarısı dışarıya sarkacak şekilde karşılıklı ve çapraz yerleştirelim. Ortasına hazırladığımız iç karcı koyup patlıcanın dışarda kalan kısımlarını üzerine kapatalım. Bir kürdan ile sabitleyelim. Kaseyi tepsiye ters çevirelim.
  8. Üzerine kaşar rendesi ekleyip önceden ısıttığımız fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi