Yemeklik.com.tr 5 ay önce
yemeklik #ramazan

Tavuklu Zade Kebabı

Bu tarifi çok yakın bir arkadaşımda yemiştim ve ondan öğrenmiştim. Zade kebabının patlıcan severler için eşsiz bir tarif olduğunu düşünüyorum. Tavuklusu da ayrı bir güzel. O yüzden sizinle de paylaşmak istedim.

Tavuklu Zade KebabıTarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Patlıcan
  • 300 Gram Tavuk Göğsü
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Küçük Boy Soğan
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Küçük Boy Domates
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 100 Gram Kaşar Peyniri
Tavuklu Zade KebabıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuklu zade kebabı için tavukları kuşbaşı olacak şekilde doğrayalım. Tavaya yağı ilave edip doğradığımız tavuk göğsünü kavurmaya başlayalım. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Tavuklar suyunu çekince doğradığımız soğan, sarımsak ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. Biraz pembeleştikren sonra domatesleri de ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  3. Domatesler de piştikten sonra salça tuz ve karabiberini ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirip altını kapatalım. Kenarda soğumaya bırakalım.
  4. İç harcımız soğurken patlıcan ve patatesleri kızartma işlemine geçelim. Patlıcanları uzunlamasına (dikey) ince şeritler halinde keselim. 1 patlıcandan 7 ya da 8 dilim çıkarabiliyor olmalısınız.
  5. Şerit halinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. O esnada da patatesi küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım.
  6. Patatesler kızardıktan sonra soğuyan iç harcımızın içine ekleyip karıştıralım. Daha sonra patlıcanları da iyice kurulayıp kızartalım. Kızaran patlıcanları da kenara alıp soğumaya bırakalım.
  7. Şekil verme aşamasına geldiğimizde derin bir kasenin içine 6 adet patlıcanı yarısı dışarıya sarkacak şekilde karşılıklı ve çapraz yerleştirelim. Ortasına hazırladığımız iç karcı koyup patlıcanın dışarda kalan kısımlarını üzerine kapatalım. Bir kürdan ile sabitleyelim. Kaseyi tepsiye ters çevirelim.
  8. Üzerine kaşar rendesi ekleyip önceden ısıttığımız fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
İncir Uyutması (Uyuşturması)

İncir Uyutması (Uyuşturması)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Altın Omlet

Altın Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üzümlü Rustik Tart

Üzümlü Rustik Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kaymaklı Un Helvası

Kaymaklı Un Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Fındıklı Kek

Limonlu Fındıklı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce