Tavuklu Patlıcan Musakka

2024-03-29 11:28:56 - Yemeklik.com.tr

Ramazan ayının bereketiyle sofraları ve damakları şenlendiren nefis bir tarif arayışındaysanız, tavuklu patlıcan musakka tam size göre! Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olan musakka, iftar sofralarınıza ayrı bir keyif katacak. Patlıcanın muhteşem tadıyla tavuğun lezzeti bir araya gelerek harika bir uyum yakalayan ve hem pratik hem de doyurucu olan bu lezzetli musakka tarifi, sulu yemek tarifleri arasında öne çıkıyor. Üstelik yanında servis edilecek nefis şehriye pilavıyla birlikte Ramazan ayında sofralarınıza lezzet katacak leziz bir kombin oluşturuyor. Tavuk tarifleri arasında farklı bir alternatif arıyorsanız, patlıcan musakka tarifiyle iftar sofralarınıza şıklık ve lezzet katın. Şimdiden afiyetler!

Tavuklu Patlıcan MusakkaTarifi İçin MalzemelerTavuklu Patlıcan MusakkaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Güzelce suyunu süzün ve kurulayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve soteleyin. Üzerine küp küp kestiğiniz tavuk etlerini ilave edin.
  2. Pişene kadar sotelemeye devam edin.
  3. Biberleri doğrayın ve patlıcanlarla birlikte fırın tepsisine alın. Üzerlerine yağ gezdirip 15-20 dakika 200 derecelik fırında pişirin.
  4. Tavukların üzerine salça ve domatesi ekleyip karıştırın.
  5. Patlıcanları ve biberleri fırından alın. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 30 dakika kontrollü pişirin. Ocaktan alın ve sıcak servis edin.
  7. Tavuklu patlıcan musakka tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi