Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye

2023-09-30 10:23:32 - Yemeklik.com.tr

Sofralarımızın olmazsa olmazlarından arpa şehriye, çoğunlukla yanında servis edildiği ana yemeklerin gölgesinde kalıyor. Mutfağımızın bu kıymetli ürününe bugün bir şans vermeye ne dersiniz?

Haydi tavukları bu sefer yemeğin yıldızı değil de yardımcı oyuncusu yapalım. Tavukların yağında yumuşamış soğanlara bol sütlü Sütaş Tereyağı'nı ekleyelim, tarifimizin temeli sağlam olsun. Ocaktan alınca da Sütaş Krema'yla buluşturalım, kıvamına zenginlik katalım.

Sunumuyla görenleri, lezzetiyle tadanları büyüleyecek tavuklu kremalı arpa şehriye tarifi için hazırsanız sizi mutfağa alalım, kolları sıvayıp işe koyulalım!

Tavuklu Kremalı Arpa Şehriye Tarifi İçin MalzemelerTavuklu Kremalı Arpa Şehriye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş tabanlı bir tencereyi orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  2. Tavukları hafifçe tuz ve karabiberle ovun, derileri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin.
  3. Tavukların yağı çıkıp, derileri kızarana kadar orta ateşte pişirin.
  4. Tavukları tencereden alıp bir tabağa çıkartın ve bekletin.
  5. Tencereye ufak küpler halinde doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip hafifçe tuzlayın, yumuşayana kadar pişirin.
  6. Yumuşayan soğanların üzerine arpa şehriyeleri ve Sütaş Tereyağı'nı ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Arpa şehriyeler hafifçe kavrulduktan sonra üzerlerine hafifçe çıkacak şekilde sıcak su ekleyin ve ocağın altını kısın.
  8. Ispanakları kalın şeritler halinde doğrayın, karıştırmadan şehriyelerin üzerine serin ve tavukları da ıspanakların üzerine yerleştirin. Tabakta kalan tavuk suyunu da tencereye eklemeyi ihmal etmeyin.
  9. Arpa şehriyeler suyunu çekip yumuşayınca ocağın altını kapatın, tavukları tekrar servis için başka bir tabağa alın.
  10. Oda sıcaklığındaki Sütaş Krema'yı şehriyelere ekleyip karıştırın.
  11. Son olarak limon suyunu da sıkıp karıştırın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi