Tavuklu Elbasan Tava
Elbasan tavayı bu kez tavuklu hazırlıyoruz. Farklı sosuyla hazırlanan bu tarif nefis bir ana yemek. Tavuğa da inanılmaz yakışıyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Tavuklu Elbasan Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Tavuk Göğsü
- 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- Sos için:
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Su
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Üzeri için:
- 1 çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tavuklu Elbasan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağ eklediğiniz kızgın tavaya küp küp doğranmış tavukları alın ve soteleyin.
- Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin.Baharatını ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatın.
- Tavuğu borcama alın. Ayrı bir kapta sos için tüm malzemeleri güzelce çırpın.
- Borcamdaki tavuğun üzerine gezdirin.
- Üzerine kaşar peynirini de ilave edin. 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.