Tavuklu Bezelye Yemeği

2023-09-17 00:53:05 - Yemeklik.com.tr

Eğitim hayatımızda bize Mendel’in kanunlarını öğreten, genetik nedir, genler nasıl aktarılır diye ilk kez düşünmemizi sağlayan minik bezelyeler. İşte o sevimli yeşil yuvarlaklar, bir yemeğine dönüştüklerinde inanılmaz güzel oluyorlar. İster çiğ olarak yersiniz, ister garnitüre koyar, haşlayıp salatalarınızı süslersiniz, isterseniz de yemeğini yaparsınız ama hepsini de çok ama çok seversiniz.
Şimdi de tavuklu ile karşınızda bu güzellikler ve gerçekten ama gerçekten çok nefisler. Evdeki herkesin çok seveceği, tam bir tencere yemeği olan bu harika lezzetin yanına, şöyle bir de tane tane dökülen bir yapıştırırsanız eğer, işte o zaman o öğün bir ziyafete dönüşür.
Haydi afiyetler olsun.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin MalzemelerTavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve bir tencereye aldığınız sıvı yağın içerisine atın.
  2. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  3. Kemiklerinden sıyırdığınız ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini de tencereye alın ve ayırdığınız kemikleri başka bir tencereye alıp, üstlerine geçecek kadar su koyarak haşlamaya bırakın.
  4. Tavuk etleri sularını çekip, tekrar çekene dek kavurun. Tavuklar suyunu çekince salçayı ve tuzu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Biraz karıştırın ve bezelyeleri de ilave edin. Bu sırada kaynamış olan tavuk kemiklerinin suyunu, yemeğin üstüne ilave edin.
  6. Tencerenin altını kısın ve pişmeye bırakın. Patatesler yumuşayana dek pişirin ve ardından sıcak sıcak servis edin.

Daha Fazla Gönderi