Tavuklu Beğendili Sandviç
2023-09-17 00:49:28 - Yemeklik.com.tr
Baget ekmek arasında patlıcanın enfes köz tadını barındıran bir , marine edilmiş leziz bir tavuk, mozarella, roka ve kırmızı soğanın bu derece muazzam bir oluşturabileceği kimin aklına gelirdi?
O kadar lezzetli oluyor ki, çıtır çıtır sürekli yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Tavuklu Beğendili Sandviç Tarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Baget Ekmeği
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Top Suda Mozarella
- 3 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri
- 1 Adet Kırmızı Soğan
- 1/2 Demet Roka
- 1 Tutam Tuz
- 6 Adet Tavuk Kalça
- Marinasyon İçin:
- 2 Dal Biberiye
- 2 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Beğendi İçin:
- 2 Adet Kemer Patlıcan
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2,5 Su Bardağı Süt
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Muskat Cevizi Rendesi
- İlk olarak tavuk kalçalarını biberiye yaprakları, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve zeytinyağı ile bir kasede harmanlayın. En az yarım saat marine edin.
- Beğendi için patlıcanları bıçakla delin, ocakta közleyin. Soyun ve bıçakla çok ufak parçalar halinde doğrayın.
- Orta boy bir tencerede un ve tereyağını kavurun. Unun kavruk kokusu gelince, karışıma doğranmış patlıcanları da ekleyin, 1-2 dakika birlikte pişirin. Karışıma sütü de azar azar ekleyip, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Son olarak tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyin, ocaktan alın.
- Marine ettiğiniz tavukları önceden ısıttığınız tavaya yerleştirin, üstlerini yağlı kağıtla örtün, ağır bir tencere yerleştirin. Tavukları bu şekilde 2-3 dakika pişirin ve tersi için de bu işleme devam edin.
- Tavuklar kızarınca fırın tepsisine alın, üstlerini beğendi ile kaplayın, bir kaç parça mozarella ve parmesan rendesi de ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, yaklaşık 10 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.
- Tavuklar fırındayken ekmekleri tavukların boyutunda kesin ve ortadan ikiye bölün. Ekmeklerin içlerine hafifçe zeytinyağı gezdirin ve tavada 1-2 dakika kızartın.
- Kızarmış ekmeklerin her birine bir tane tavuk gelecek şekilde paylaştırın, çok ince dilimlenmiş kırmızı soğan dilimleri, roka yaprakları ve zeytinyağını gezdirip servis edin. Afiyet olsun.