Tavuk Taşlık

2024-07-25 12:20:38 - Yemeklik.com.tr

Tavuk taşlık, protein tutkunlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarifte, tavuk taşlığıyla nefis bir yemek hazırlayacağız. Tavuk taşlıkları, öncelikle düdüklü tencerede su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ardından doğranarak tavada kavrulur ve lezzetli baharatlarla harmanlanır. Soğan, yeşil biber ve domatesle birlikte pişirilen tavuk taşlığı, damakları şenlendirecek bir lezzete dönüşür. Bu tarif, farklı bir tavuk deneyimi arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Tavuk taşlığı, pirinç pilavıyla servis edildiğinde, sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak harika bir ana yemek olur. Yanında yoğurtlu brokoli salatası ve acılı ezme gibi nefis lezzetlerle sunulduğunda ise davet sofralarınızda unutulmaz bir lezzet şöleni yaşanır. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizi mest edecek ve favoriniz olacak!

Tavuk TaşlıkTarifi İçin MalzemelerTavuk TaşlıkTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk taşlığı güzelce yıkayın. Düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Bir tavaya yemeklik doğranan soğanları alın. 1-2 dakika kavurun.
  3. Üzerine biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Yumuşayan taşlıkların suyunu süzün ve bir tahta üzerinde minik minik doğrayın.
  5. Doğradığınız taşlıkları da ilave edip taşlıklar hafif kızarıncaya kadar çevirin.
  6. Üzerine minik minik doğradığınız domatesi, tuzunu ve baharatları ekleyin. 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  7. Tavuk taşlık tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi