Tavuk Sulu Havuç Çorbası

2023-09-20 19:00:25 - Yemeklik.com.tr

Hem besleyici hem hafif hem de oldukça lezzetli bir çorba tarifi. Tadı beyran çorbası gibi diyebilirim ama içinde et yok Sadece tavuk göğsünün suyunu kullandığımız için de o yağlı tavuk tadı asla bu çorbada olmuyor. Özellikle bu soğuk kış günlerinde mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Yapanlara şifa olsun..!

Tavuk Sulu Havuç Çorbası Tarifi İçin MalzemelerTavuk Sulu Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup ocağın altını açıyoruz. Tereyağ eriyince rendelediğimiz havuçları ekleyip sotelemeye başlıyoruz.
  2. Havuçları iyice soteledikten sonra üzerine unu da ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  3. Kavrulan bu karışıma daha önceden haşladığımız (2 adet tavuk göğsünü pişene kadar haşlayıp suyunu alıyoruz) tavuk suyunu ve 2-3 bardak kadar suyu döküyoruz. Kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  4. Çorbamız kaynayana kadar bir kenarda terbiyesini yapıyoruz. Bunun için öncelikle yarım limonun suyunu sıkalım. Bir yumurtanın sarısını iyice karıştırıp sıktığımız limon suyunu ekliyoruz.
  5. Çorbamız kaynayınca hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyelim. Bu aşamada bi taraftan çorbayı hızlı hızlı çırpma teliyle karıştırarak terbiyeyi dökelim.
  6. Terbiyesini de eklediğimiz çorbamızı bir süre daha karıştırıp iyice kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  7. 1-2 dakika bu şekilde kıvam aldıktan sonra çorbamız içmeye hazır..!

Daha Fazla Gönderi