Tavuk Midye
midye tarifi, mutfağa yeni girenleri bile şef gibi hissettirmeye geliyor. İster etkilemek istediğiniz misafirlerinize, ister kendinize, ister ev halkına yapın; bu tarifin uymayacağı tek bir sofra dahi yok.
Karbonatlı suda bekletildiği için yumuşacık ve sulu olan tavuk göğüs etleri, baharatların enfes uyumuyla harmanlanan harçla buluşuyor; altın rengi çıtır dışının lezzeti taçlanıyor. Haydi hazırsanız ekonomik, pratik ve enfes bir sofrası hazırlamak için sizi hızlıca mutfağa alalım; akşamınız tavuk midye tarifinin lezzetiyle şölene dönsün!
Tavuk Midye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Tavuk Göğsü
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- Bulamak İçin:
- 1 Su Bardağı Un
- Kaplaması İçin:
- 1,5 çay Kaşığı Tuz
- 1 Su Bardağı Un
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 şişe Maden Suyu
- 2 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- Sosu İçin:
- 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
- 4 Yemek Kaşığı Mayonez
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Bardağı Ceviz
- 1 Avuç Dereotu
Tavuk Midye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaseye koyduğunuz tavukların üzerine su ve karbonatı ekleyip karıştırın, 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Ayrı bir kasede maden suyu, un, tuz, kekik, ezilmiş sarımsak ve kırmızı toz biberi koyu akışkan bir kıvam alana dek karıştırın.
- Dinlendirdiğiniz tavukları porsiyonlayarak şişe geçirin.
- Unu yayvan bir kaseye alın ve şişe geçirdiğiniz tavukları bulayın.
- Ardından baharatlı karışıma bulayın ve kızgın yağda tavuklar pişene ve dış kısmı altın sarısı rengini alana dek kızartın.
- Sosu için; bir kasede süzme yoğurt, mayonez, sarımsak, elma sirkesi, tuz, ceviz ve dereotunu karıştırın.
- Pişmiş olan midye tavukları sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun!