Yağ çekmeyen, bekledikçe yumuşamayan kızartmalar yapmak hepimizin isteği. Bu isteğin yerine gelmesi için aslında kullanmanız gereken çok basit ve bilindik malzemeler var. İlki midelerimizi rahatlatmak için afiyetle içtiğimiz maden suyu yani sodalar. Özellikle hamur işlerinde kullanılan bu içecek, kızartmalara da bambaşka bir lezzet katıyor. Özellikle de marinasyonda etleri yumuşatma özelliği bulunuyor ve kızartmalarda çıtır çıtır olmalarını da sağlıyor. Yağ çekmemesinin de sırrı hem soda kullanmak hem de mısır unu. Mısır unu üzerinde şahane bir kaplama oluyor ve yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Karşınızda soslara banmaya doyamayacağınız nefis mi nefis tavuk kızartması tarifi!
Özellikle dışarıda hazır şekilde satılan tavuk kızartmalarını çok sevenlere tarifi evde denemeleri için yapımı oldukça pratik bir öneri. Yanına sarımsaklı mayonez, yoğurt sos ya da dilediğiniz başka soslarla, patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Evde keyif yaşatacak tavuk kızartma tarifimize buyurun.
Tavuk Kızartma Tarifi İçin Malzemeler