Tavuk İskender

2023-09-17 01:06:59 - Yemeklik.com.tr

Bursa’ya gidemedik, İskender yiyemedik, evde de yapamayız, kilosu kaç para diye hayıflanmanıza artık hiç gerek kalmadı çünkü harika ekonomik ve çok nefis bir tarifimiz var: Tavuk iskender. Özellikle etini sevenleri ziyadesiyle memnun edecek, tüm ev halkının hiç itiraz etmeden yiyeceği, üstelik göz dolduran sunumuyla da en ağır misafirleri bile ağırlayabilecek nefis bir güzellik kendisi.
Denerseniz yorumlarınızı bizlerle mutlaka paylaşmanızı ister, mutfakta keyifli dakikalar dileriz. Afiyet olsun!

Tavuk İskender Tarifi İçin MalzemelerTavuk İskender Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önceden rendeleyip sıktığınız soğanın suyunu, yoğurdu, köriyi, pul biberi, tuzu, karabiberi, kekiği, kırmızı biberi, sarımsağı, kimyonu derin bir kasede buluşturun ve üzerine zeytinyağını ilave edin.
  2. Homojen olana dek karıştırın.
  3. Tavuklarınızı kaseye alın ve elinizle ters yüz ederek tüm tavukların sosa bulanmasını sağlayın. Bir streç film ile üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Vaktiniz varsa 8 saat kadar tutarsanız daha güzel olur.
  4. Sıvıyağı tavaya ekleyin ve yağ kızana kadar bekleyin. Yağ kızdıktan sonra birbirine değmeyecek şekilde tavukları tavaya ekleyin.
  5. Tavukları ters yüz ederek iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
  6. Sos için tereyağını bir tencereye ekleyin ve üzerine salçaları ekleyin. Salçaların kokusu çıktıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın. Sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşe alın ve kapağını kapatın.
  7. Sosu beklerken domates ve biberlerinizi közleyin. Ocakta yada közmatik kullanarak közleyebilirsiniz.
  8. Sosun kıvamının geldiğini gördüğünüzde altını kapatın.
  9. Tereyağı erittiğiniz tavaya pideleri alın ve kıtır olup esmerleşene kadar kavurun.
  10. Bir servis tabağına önce pideleri, üzerine tavukları, yoğurdunuzu, közlenmiş domates ve biberi alın.
  11. Sosunu da üzerine gezdirdikten sonra tavuk iskender hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi