Tavuk Eşkenesi

2023-09-30 10:02:41 - Yemeklik.com.tr

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Yöresel tavuk tariflerine bir yenisi ekleniyor. Diyarbakır yöresinin sevilen lezzeti tavuk eşkenesi için sofralarınıza yer açın. Videolu anlatımında tüm detaylara ulaşacağınız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Bu tarifi Karacadağ pirinciyle ve hoşafla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavuk Eşkenesi Tarifi İçin MalzemelerTavuk Eşkenesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün tavuğu kemikli olarak daha ufak parçalara ayırın. Tavuğu geniş bir tencerenin tabanına tek sıra olacak şekilde yerleştirin, üstüne tuz ve su koyduktan sonra kapağını kapatın. Tavuklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin.
  2. Tavuklar piştikten sonra geniş bir tavada sade yağı kızdırın ve tavukları yağda renk alana kadar yaklaşık 5 dakika kızartın.
  3. Kızaran tavukları karacadağ pirinciyle hazırlanmış pilav ve hoşafla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi