Tavuk Çığırtmalı Bal Kabaklı Pilav

Plov, Azerbaycan'ın farklı bölgelerinde pirinç ve bal kabağından hazırlanır. Bazı insanlar pirince sadece bal kabağı ekler, bazıları kuru fasulye gibi ek gıdalar ekler ve diğerleri etli tercih eder. Biz bugün Azerbaycanlıların deyimi ile söylersek `tavuk çığırtması ile bal kabaklı pilav` hazırladık.

Tavuk Çığırtmalı Bal Kabaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • Pilav için:
  • 1 Kilogram Bal Kabağı
  • 4 Su Bardağı Pirinç
  • 200 Gram Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Üzeri için:
  • 3 Adet Domates
  • 1 Adet Soğan
  • 10 Adet Kestane
  • 2 Adet Biber
  • 1 Parça Tavuk
Tavuk Çığırtmalı Bal Kabaklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bal kabağı soyulur, içi temizlenir. Ceviz büyüklüğünde küpler halinde kesilir. Daha sonra pirinç her zamanki gibi tuzlu suda demlenir, süzülür.
  2. Yağ bir tencerede ısıtılır pirinçten birazı ilave edilir. Üzerine bal kabakları dökülür ve kalan pirinçler de onun üzerine ilave edilir. Kapağı konur ve çok az derece ateşte pişirilir.  
  3. Üzeri için, tencereye soğan ve tavuk ilave edilir. Kızarmaya yakın ince doğranmış domates, biber, kestaneler ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır, domateslerin suyu yok olana kadar pişirilir.
  4. Pilavın üzerine ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tepside Köstebek Pasta

Tepside Köstebek Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Hünkar Beğendi

Pratik Hünkar Beğendi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Lahana Yemeği

Lahana Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Soslu Kızarmış Patates

Soslu Kızarmış Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce