Tavuk Bulyon

2023-09-21 09:58:41 - Yemeklik.com.tr

Evde en doğal haliyle tavuk bulyon yapmak için çok uzun süre beklediniz, biliyoruz. Bu tarif ile uzak bir ihtimal olmaktan çıktı artık. Sadece 100 gram tavuk ile bu kadar harika bir sonuç çıkarabileceğinize siz bile inanamayacaksınız.

Bu tavuk bulyon'u tüm pilavlarınızda, et yemeklerinizde, çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Depolama konusu için ise şöyle söyleyebiliriz: Dipfrizde 3-4 ay rahatlıkla muhafaza edilebilir. Geriye ise sadece keyfini çıkarmak kalıyor. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk Bulyon Tarifi İçin MalzemelerTavuk Bulyon Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya önce yağı sonrasında soğanları ekleyin.
  2. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra patatesleri ve pırasaları ekleyin.
  3. Üzerine kabakları ve tavukları ekleyin.
  4. Hepsini güzelce kavurun ve tuzu ekleyin.
  5. Mutfak robotuna alın ve güzelce çektirin.
  6. Tekrar tavaya alın ve suyu buharlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Bir pişirme kağıdına alın ve kare şeklini verin. Dipfrizde 4-5 saat bekletin. Kuru bir şekilde muhafaza etmek isterseniz 100 dereceye ayarlanmış fırında kuruyana kadar pişirebilirsiniz.
  8. 9 parçaya bölün ve hazır! Dilediğiniz zaman yemeklerinize bir tablet ilave ederek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi