Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #glutensiz

Tavuk Bulyon

Evde en doğal haliyle tavuk bulyon yapmak için çok uzun süre beklediniz, biliyoruz. Bu tarif ile uzak bir ihtimal olmaktan çıktı artık. Sadece 100 gram tavuk ile bu kadar harika bir sonuç çıkarabileceğinize siz bile inanamayacaksınız.

Bu tavuk bulyon'u tüm pilavlarınızda, et yemeklerinizde, çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Depolama konusu için ise şöyle söyleyebiliriz: Dipfrizde 3-4 ay rahatlıkla muhafaza edilebilir. Geriye ise sadece keyfini çıkarmak kalıyor. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk Bulyon Tarifi İçin Malzemeler
  • 100 Gram Tavuk Göğsü
  • 1/2 Adet Soğan
  • 1/2 Adet Havuç
  • 2-3 Adet ıspanak Yaprağı
  • 1/4 Adet Pırasa
  • 1/2 Adet Patates
  • 1/2 Adet Kabak
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1/2 Adet Tuz
Tavuk Bulyon Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya önce yağı sonrasında soğanları ekleyin.
  2. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra patatesleri ve pırasaları ekleyin.
  3. Üzerine kabakları ve tavukları ekleyin.
  4. Hepsini güzelce kavurun ve tuzu ekleyin.
  5. Mutfak robotuna alın ve güzelce çektirin.
  6. Tekrar tavaya alın ve suyu buharlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Bir pişirme kağıdına alın ve kare şeklini verin. Dipfrizde 4-5 saat bekletin. Kuru bir şekilde muhafaza etmek isterseniz 100 dereceye ayarlanmış fırında kuruyana kadar pişirebilirsiniz.
  8. 9 parçaya bölün ve hazır! Dilediğiniz zaman yemeklerinize bir tablet ilave ederek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Çikolatalı Kahveli Pasta

Çikolatalı Kahveli Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynirli Kraker

Peynirli Kraker

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Pratik Bal Kabağı Çorbası

Pratik Bal Kabağı Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ispanaklı Fıstıklı Meze

Ispanaklı Fıstıklı Meze

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişneli Helva

Vişneli Helva

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce