Tavuk Beyti
2023-09-30 10:30:27 - Yemeklik.com.tr
Tavuğun en güzel hali bu yemek! Minik minik doğranmış tavuklar, biberler ve soğanlar bir tavada birleşiyor; incecik yufkanın içerisine konuluyor ve sarılıyor. Üzerine de salçalı sosu gezdirince işte yemek hazır!
Sarımsaklı yoğurtla birlikte tadına doyamayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!
Tavuk Beyti Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Kemiksiz Tavuk But
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 3 Adet Sivri Biber
- 3 Adet Yufka
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Salçalı Sosu İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı ılık Su
- 1/4 çay Kaşığı Tuz
- Üzeri İçin:
- 1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
- Tavaya önce yağı, daha sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
- Biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tavukları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Kavurmaya devam edin. pişince ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
- 1 yufkayı açın ve ortadan ikiye bölün.
- Kısa olan kenarına tavuklu harcı yayın.
- İki ucundan da tutarak sıkı bir şekilde rulo yapın.
- Bıçak yardımıyla eşit uzunluklarda olacak şekilde ruloyu kesin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
- Yağladığınız kelepçeli kek kalıbı ya da tepsiye ruloları bitişik olacak şekilde dizin. 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında, yufkalar kızarana kadar 20 dakika fırında tutun.
- Sos tenceresine önce yağı, ardından salçayı koyun. Salçanın kokusu çıkınca suyu ve tuzu ilave edin, kaynatın. 20 dakika pişen beytinin üzerine bu sostan gezdirin ve tekrar fırınlayın.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!