Tavada Lahmacun

2023-09-17 00:12:49 - Yemeklik.com.tr

İtalyanların sı varsa bizim de mis gibi lahmacunumuz var, üstelik çok daha lezzetli, çok daha güzel. Her yemekte olduğu gibi da da en güzeli evde kendinizin yaptığıdır. İçinde ne olduğunu bildiğiniz, istediğiniz malzemeden istediğiniz kadar koyduğunuz, kendi damak zevkinize göre baharatlandırdığınız bir yemekten daha lezzetli ne olabilir ki...

Şimdi de beraberce nefis lahmacunlar yapıyoruz, ayrıca bu lahmacunları pişirmek için fırına da ihtiyacınız yok. Tavada pişiyor hem de nasıl güzel pişiyor. Evet biraz vakit alıyor ama yediğinizde her şeye değdiğini anlıyorsunuz. Bol iç harcı, sulu sulu lezzeti, nefis hamuruyla sizi bekliyor. Haydi ellerinize sağlık.

Tavada Lahmacun Tarifi İçin MalzemelerTavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  2. Hazırladığınız lahmacun hamurunu, 12 adet bezeye bölün.
  3. Üstlerini nemli bir bez ile örtüp, yaklaşık 30 dakika dinlemeye bırakın.
  4. Kuru soğanı ve biberi rondoya atıp güzelce çekin. Ardından derince bir kaba alın ve üstüne kıymayı ekleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi de robottan çekin ve kıymalı karışıma ekleyin.
  5. Karışıma, salçayı, zeytinyağını,suyunu ve baharatlarını da ekleyip, güzelce yoğurun.
  6. Unlanmış tezgah üstünde, hazırladığınız bezeleri, bir oklava ya da merdane yardımıyla ince olacak şekilde, servis tabağı büyüklüğünde açın.
  7. Açtığınız hamurun üstüne, hazırladığınız iç harçtan koyun ve güzelce yaydırın.
  8. Bu şekilde tüm lahmacun hamurunu hazırlayıp, iç harcı paylaştırın.
  9. Yapışmaz tabanlı bir tavayı ocakta iyice ısıtın. Hazırladığınız lahmacunlardan birini tavaya alın ve tavanın kapağını kapatın. Kapağı kapalı bir şekilde, lahmacununuz güzelce pişene dek, yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.
  10. Pişirdiğiniz lahmacunları iç kısımları birbirine bakacak şekilde üst üste dizin ve çok bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Daha Fazla Gönderi