Tartolet
Yaz geldi geliyor, şimdi koca bir ı yemeyiz. Yiyemeyiz, yememeliyiz. Ama "Minnak bir tartolete de hayır diyemeyiz" diyenlerdenseniz sorun yok aynı kafadayız.
e göre tartolet hamuru ve kremasını hazır edin, bırakın mini kalıplarda pişsin onlar, bir yanda kısık ateşte fokurdasın krema. Siz sadece lere karar verin.
Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
- Tartolet hamuru için:
- 2 Su Bardağı Un
- 1/2 Su Bardağı Pudra şekeri
- 125 Gram Tereyağı
- 1 Adet Yumurta
- 1/2 Paket Kabartma Tozu
- Kreması için:
- 2 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 çay Bardağı Toz şeker
- 1 Paket Vanilin
- Üzeri için:
- 1 çay Bardağı Yaban Mersini
- 5-6 Adet çilek
Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını karıştırın.
- Yumurtayı da ekleyip hamuru toparlayın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Kreması için, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Dinlenen hamuru tartolet kalıbınıza göre eşit parçalara bölün. Her parçayı hafif açtırın. Yağlanmış kalıplara yerleştirin.
- Fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. Ortasına çatalla delikler açın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembelişinceye kadar pişirin. Pişen tartoletleri kalıptan çıkarın. Kremayı sıkma poşetine alın.
- Tartoletlerin için istediğiniz şekilde sıkın. Üzerinide meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.