Tam Ölçülü Peynirli Dereotlu Poğaça
Pazar kahvaltımızın vazgeçilmezi, yumuşacık ve kıyır kıyır kıvamıyla anne poğaçası. Karşınızda: Peynirli dereotlu poğaça tarifi. Malzemeler hazırsa eğer doğru mutfağa...
Tam Ölçülü Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Bardağı Yoğurt
- 1 Adet Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
- 4-5 Dal Dereotu
- 150 Gram Beyaz Peynir
- 3 Yemek Kaşığı Susam Ve çörek Otu Karışımı
Tam Ölçülü Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yağ, yumurta ve sirkeyi bir kabın içinde karıştırıyoruz.
- Üzerine dereotu, tuz, un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Yuvarlak bezeler alıp içine peynir koyduktan sonra şekil vererek pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu döküyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.