Tam Ölçülü Limonlu Cheesecake

2023-09-30 11:38:18 - Yemeklik.com.tr

Bu tarif asla şaşmıyor! Sevdiklerinize gerçek cheesecake lezzetini evde tattırmak için bu tarifi denemeye hazırlanın. Limonlu cheesecake tarifi için gerekli malzemeleri toparlayın ve mutfağa doğru geçin.

 

Tam Ölçülü Limonlu Cheesecake Tarifi İçin MalzemelerTam Ölçülü Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taban İçin; Yulaflı bisküvileri rondodan çekin. Kum gibi olması önemli.
  2. 50 gr tereyağını eritip hafif soğutup rondodan geçirdiğiniz bisküvilere ekleyin. İyice karıştırın.
  3. Kelepçeli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt yerleştirip iç yan yüzeyleri yağlayın.
  4. Bisküvileri kalıba döküp bir su bardağının dibi yardımıyla presleyerek oturtun. Üstünü örtüp dolaba kaldırın.
  5. İç Kreması; Labne ve kremayı çırpın. 1 su bardağı şekeri, yumurtaları, nişastayı ve unu ekleyin, çırpın. Karışımınıza 1 limon kabuğu rendesi ve 2 paket vanilyayı ekleyin.
  6. Kremayı kek kalıbına dökün. Kalıbın dışını alüminyum folyo ile kaplayın. (Kenarların kızarmaması için.)
  7. Fırına minik sufle kaselerinde ılık su koyun.
  8. Önceden alt üst fan modunda ısıttığınız 170 derece fırına karışımı koyun.
  9. Sos İçin; Su, 1 adet limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi, 1 paket vanilya, mısır nişastası, 6 yemek kaşığı şeker ve zerdeçalı karıştırıp kaynamasını bekleyin. Soğuması için arada karıştırarak bekletin.
  10. Fırındaki karışımımız kenarları hafif kızardığında hazır olacaktır. Göbek kısmının kulak memesi kıvamında olması gerekiyor, çok hafif sallanacaktır.
  11. Karışımı fırından aldığınız gibi kenarlarını bir bıçak yardımıyla dikkatlice kalıptan ayırın ancak kenar apartını kesinlikle çıkarmayın.
  12. Karışımlarımız tamamen soğuduktan sonra sosu cheesecake in üzerine döküp düzgünce yayın ve üzerini kapatıp dolaba kaldırın. 1 gece dinlendirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi