Tam Ölçülü Kalburabastı
Çok lezzetli şerbetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz. Hem şekli hem tadı ile bu tatlıyı çok beğeneceksiniz. Kalburabastı tarifi karşınızda.
Tam Ölçülü Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- Hamur için:
- 100 Gram Tereyağı
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 çay Bardağı Süt
- 1 çorba Kaşığı Irmik
- 1 çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- 1/2 Su Bardağı Ceviz
- 4 Kepçe Un
- Şerbet için:
- 2,5 Su Bardağı şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Adet çubuk Tarçın
- 2 Adet Karanfil
- 1 Parça Limon
Tam Ölçülü Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini yapalım; şekeri ocağa almadan suyun içinde önce eritin.
- Sonra ocağa alıp pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatın.
- Son dakikalarda limonu da ekleyin.
- Altını kapatın. Şerbet ılıyınca içine tarçın ve karanfili koyun.
- Şerbet tatlıya dökülen kadar tarçın ve karanfil içinde kalsın.
- Hamuru için tereyağını yoğurma kabına alın.
- Üstüne sıvı yağ ve oda sıcaklığında tereyağını ekleyin.
- Kalan kuru malzemeleri de ekleyin.
- Ununu da azar azar ekleyin.
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olmalı.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp tırtıklı kalıp üstüne hamuru yerleştirin.
- Açın ve arasına cevizi koyup kapatın.
- Fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- Kalburabastı pişerken şerbetin altını tekrar yakın.
- İçinden karanfil ve tarçını çıkartın.
- Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçsin ve hafif ılısın.
- Şerbetini üstüne döküp içine çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.