Tam Buğdaylı Pizza

2023-09-17 00:39:04 - Yemeklik.com.tr

Pizzayı hepimiz çok seviyoruz. Çünkü her damak zevkine uygun bir pizza mutlaka var. Formuna ve sağlığına dikkat edenler için çok lezzetli, tam tutan bir tarifimiz var! Ölçüsü tam tutan, lezzetli tam buğday pizza hamuru ile enfes bir pizza yapmaya hazırlanın.

Üzerini doldurmayı tamamen zevkinize bırakıyoruz. Etli, tavuklu, sebzeli, margarita ya da istediğiniz herhangi bir pizzayı bu hamur ile yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tam Buğdaylı Pizza Tarifi İçin MalzemelerTam Buğdaylı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu derin bir kaba eleyerek alın.
  2. Şeker, tuz, maya, süt ve suyu bir kasede karıştırın ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin.
  3. Una eklemeden zeytinyağını de ekleyip sıvı karışımı iyice karıştırın.
  4. Unun ortasını açıp sıvı karışımı ekleyin.
  5. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  6. Hamurunun üzerini streç film ile kapatıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanan hamuru önce hafif unlanmış tezgahta biraz açtıktan sonra tepsinize alıp tepsinin tabanını hamuru elinizle yayarak kaplayın. İnce bir taban elde edin, çatalla delikler açın.
  8. Üzerine domates sosu sürün, kaşarın 1/4 ünü üzerine serpin.
  9. Diğer malzemeleri de üzerine dağıtıp 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  10. Sonra çıkartıp kalan kaşarı üzerine serpip tekrar fırına verin, kaşarlar eriyene kadar pişirin. İlk sıcağı geçince dilimleyip soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi