Tam Buğday Unlu Kuru Domatesli Zeytinli Poğaça
2023-10-08 22:08:01 - Yemeklik.com.tr
Tam buğday unu ile daha sağlıklı ama kesinlikle çok lezzetli bir poğaça tarifi. İçinde yok yok. İlk fırsatta mutlaka denemelisiniz.
Tam Buğday Unlu Kuru Domatesli Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler- 4 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 1/2 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
- 10 Adet Zeytin
- 10 Adet Kuru Domates
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Bal
- 1 Su Bardağı Beyaz Peynir
- 1 Tatlı Kaşığı Susam
- 1 Tatlı Kaşığı çörek Otu
- 1 Tatlı Kaşığı çekirdek Içi
- 1 Tatlı Kaşığı Yulaf Ezmesi
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1 Tatlı Kaşığı Mavi Haşhaş Tohumu
- Süt ve tereyağını kaynamadan hafif ısıtıyoruz. Süt ve tereyağının içine 1 yumurta ve diğerinin akını ekliyoruz.
- Sıvıyağını, küçük küçük doğranmış kuru domatesi, zeytini, balı, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Azar azar ununu koyalım. Hafif yumuşak bir hamurumuz olacak.
- Hamuru 30 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru isterseniz sade bir şekilde yuvarlaklar (cevizden biraz büyük) yapıp pişirebilirsiniz ya da içine 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susamlı karışıma batırıyoruz ve önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.