Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça

2023-09-16 23:39:18 - Yemeklik.com.tr

, sabahları kurulan o nefis kahvaltıların keyfini ikiye katlar. Pofuduk pofuduk, mis gibi kokan bu güzellikler kalorisiyle onlardan biraz uzaklaşmamıza neden oluyor. Ama ondan vazgeçmemize aslında çok da gerek yok. İçerisindeki normal ununu tam buğday unu değiştirerek, iç malzemelerini de hafifleterek nefis bir yapmamız mümkün.

Hem diyetimize kaldığımız yerden devam edelim, hem de poğaçalardan hiç vazgeçmeyelim diye imize bekliyoruz sizleri. Buyursunlar.

Tam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin MalzemelerTam Buğday Unlu Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtayı derin bir kabın içine kırın. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
  2. Dereotunu ince ince kıyarak içerisine ekleyin.Ardından kabartma tozu, tuzu ilave edin. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  3. Kıvam aldığında un eklemeyi bırakın ve tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
  4. Ardından top şekli verin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz çörekotu serpin.
  5. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin ve afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi