Sütlü Kemalpaşa Tatlısı

2023-09-17 00:58:07 - Yemeklik.com.tr

Özellikle özel günlerde ya da Ramazan ayında iftar sonrası çayının yanına yapılan Kemalpaşa tatlıları... Üzerine hafif bir kaymak da kondurduk mu yemelere adeta doyum olmaz. Esnaf lokantalarındaki cam tatlı vitrininin de olmazsa olmaz lezzetlerinin başında geliyor bu güzelim lezzet. Ancak aramızda onun lezzetini ağır bulanlar, yapımını zor gelenleriniz varsa, bu muhteşem sonra fikirlerinin değişeceğinden eminiz. İşinizi kolaylaştırıyor, Kemalpaşa tatlısını sadece 3 malzemeyle hazırlıyoruz.

Bu Kemalpaşa tatlısının içerisinde ağır bir yok. Sütün içerisinde ağır ağır pişip yumuşuyor, ardından da oda sıcaklığında soğutulup servis ediliyor. Yumuşacık dokusu Kemalpaşa sevmeyene bile kendini sevdiriyor. Biz bu tarifte hazır Kemalpaşa tatlısı kullandık. Ancak siz dilerseniz ev yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifini de uygulayabilir, üzerine sütlü şerbet gezdirebilirsiniz. Aman püf noktalarına dikkat.

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerSütlü Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt ve şekeri bir tencerenin içerisine alın. Orta ateşte şeker sütün içerisinde eriyene kadar karıştırın.
  2. Şeker eriyip süt hafif ılımaya başladığında hazır Kemalpaşa tatlınızı sütün içerisine atın.
  3. Ara ara tahta kaşık yardımıyla yüzeye çıkanları süte hafifçe bastırarak koyun. Yine belli aralıklarla karıştırın. Şerbet koyulaşmaya ve Kemalpaşa tatlıları hafif yumuşadığında ocaktan alın.
  4. Kemalpaşalar şerbetini güzelce çekince servis tabağına alın ve oda sıcaklığında ılıtın. Ilınınca servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi