Sütlü 3 Kaşık Tatlısı
2024-03-22 23:02:03 - Yemeklik.com.tr
Trileçeye rakip bir tatlı yapıyoruz. Sütlü 3 kaşık tatlısı hem yapımının kolaylığı hem de hafifliğiyle favori tariflerinizden olacak.
Sütlü 3 Kaşık TatlısıTarifi İçin Malzemeler- Sütlü 3 kaşık tatlısının keki için:
- 3 Adet Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı şeker
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Un
- 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Irmik
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Süt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Sütlü 3 kaşık tatlısının şerbeti için:
- 2,5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı (1 Parmak Eksik) şeker
- Sütlü 3 kaşık tatlısı için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alalım. Köpük köpük olana kadar çırpalım, ardından diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Fırın kabına çok az sıvı yağ damlatıp ve her yerini yağlayalım. Tamamen yayılıp heryerin eşit kabarması için tepsiyi zemine bir iki kez vuralım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fansız fırında 25 dakika pişirelim. Fırından aldığımız tatlımızın ilk sıcağı çıktığında çatal veya kürdanla delikler açalım. Böylece şerbeti çok güzel çekecektir.
- Kekimizi ıslatmak için uygun bir kaba şekeri ve sütü ekleyip şeker tamamen eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra hazırladığımız sütlü şerbeti üzerine gezdirelim.
- Tamamen soğuduktan sonra 3 kaşık tatlısını buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirelim. Dinlenen tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.