Susamlı Kurabiye
Susamın içerdiği yağ oranıyla ince bir çizgideyiz ancak olabildiğince az un, fındık içi ve susamın yanı sıra yulaf ilavesiyle hazırlanılan susamlı kurabiyeler, ağızda dağılıyor.
"Susam bu sevilmez mi?" diyenleri bekliyoruz.
Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Su Bardağı Un
- 125 Gram Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 çay Bardağı Toz şeker
- 1/2 çay Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Bal
- Üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Beyazı
- 1 Su Bardağı Kavrulmuş Susam
- 1 Tatlı Kaşığı Bal
- 1 Tatlı Kaşığı Pudra şekeri
Susamlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un,kabartma tozu ve oda sıcaklığındaki yağı elimizle ufalayarak toz haline getirin.
- Ayrı bir kasede şeker, su ve balı karıştırıp unlu karışımın üzerine dökün ve yoğurun ,gerekirse un ilave edebilirsiniz.
- Susam pudra şekeri ve balı karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp elinizle yuvarlayın. Susamlı karışıma bulayıp fırın tepsisine dizin.
- Ardından bardağın tersiyle bisküvi formunda olması için bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun.