Susamlı Çıtır Milföy
Kahvaltıya, çay saatlerine yakışır pratik bir tarif. Hem börek hem simit tadında bu susamlı milföyler çay demlenene kadar hazır.
Susamlı Çıtır Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Milföy Yaprağı
- 3 Yemek Kaşığı Pekmez
- 1/2 çay Bardağı Su
- 5 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Susam
- İç harç için:
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 50 Gram Süzme Peynir
- 1 Tutam Kıyılmış Maydanoz
Susamlı Çıtır Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harç malzemelerini bir kapta karıştırın. Pekmezi sulandırın. Susamı kavurun.
- Kare milföylerden iki tanesinin
dört köşesine de bir tatlı kaşığı peynirli harç koyun. Kalan ik kare mlföyü de üzerine kapatın.
- Bıçakla kareleri kesin. Parmaklarınızla kenarları bastırın.
Kare hamurları önce pekmezli suya, sonra kavrulmuş susama batırın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yirmi dakika pişirin. Afiyet olsun.