Sürk Peyniri

Neredeyiz bu sefer bilin bakalım, tabi ki memleketimizin en gurme köşelerinden birisi olan Antakya’dayız. Üstelik de öyle böyle bir tarif değil bu; Unesco tarafından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı” na dahil edilmiş olan Antakya’nın nefis sürk peyniri, coğrafi işareti alarak tescillenmiş bulunmaktadır. Bu gurur önce Antakyalıların sonra ise hepimizindir.

O zaman böylesi tescilli bir güzelliği kahvaltı sofralarınıza dahil etmemek, en taze salatalarınızı onunla süslememek olmaz. İster yapıp taze taze tüketebileceğiniz, ister iseniz uygun şartlarda kurutup, küflendirdikten sonra kullanabileceğiniz harika bir lezzet. Haydi koşun ekmek alıp gelin, zira bu harika peynirin üstüne zeytinyağı dökülünce, ekmeği banmaya doyamıyorsunuz. Şimdiden afiyetler olsun!

Sürk Peyniri Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram çökelek
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Kurutulmuş Zahter
  • 1 çay Kaşığı Kişniş
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Yenibahar
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Sürk Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derince bir kabın içerisine çökeleği alın, üstüne baharatları ilave edin, sarımsağı rendeleyin.
  2. Zeytinyağını da ilave ettikten sonra, güzelce yoğurun. Yumurta biçiminde şekil verin ve kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye dizin.
  3. Bir kaç saatte bir kağıt havluyu değiştirin, böylece daha kuru bir peynir elde edeceksiniz.
  4. Ufalayıp, üstüne zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Yalancı Tavuk Kalamar

Yalancı Tavuk Kalamar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuklu Kabak Yemeği

Tavuklu Kabak Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar

İzmir Usulü Zeytinyağlı Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Demleme Usulü Makarna

Demleme Usulü Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Cafe de Paris Sos

Cafe de Paris Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce