Sulu Mantar Yemeği

2023-09-17 00:53:20 - Yemeklik.com.tr

Tavada sote mantarları farklı şekilde hazırlamak istiyor, hep aynı yöntemlerle pişirmekten sıkılıyorsanız size uygun leziz bir tarifimiz var. Üstelik hiçbir hayvansal gıda içermiyor! Besleyici ve doyurucu bu mantar yemeği rahatlıkla bir olarak da tüketilebilir. Dilerseniz içerisindeki patatesi çıkarıp yerine lifli bir sebze veya çeşitli de ekleyebilirsiniz.

Sulu mantar yemeği, hafif  fakat aynı zaman doyurucu bir hazırlamak isteyenler için mükemmel bir tarif. Hazırlaması basit, pişirme süresi de uzun değil Yanına bir bulgur pilavı ve bir kase yoğurtla inanılmaz lezzeti bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun!

Sulu Mantar Yemeği Tarifi İçin MalzemelerSulu Mantar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Küçük bir tencereye su ekleyerek kaynatın. Patatesleri küp küp gelişigüzel doğrayın ve suyun içine alarak haşlanmaya bırakın.
  2. Bu sırada yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun ve ısınmaya bırakın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve kısık ateşte sotelemeye başlayın.
  3. Mantarları kuru bir bezle temizleyerek ortadan ikiye bölün. Kabakları  yarım ay şeklinde dilimleyin. Önce mantarları 2-3 dakika kadar soteleyin ardından kabakları ekleyerek sotelemeye devam edin.
  4. Mantarların üzerine salçayı ekleyip karıştırın. 3-4 dakika kadar daha bu şekilde soteleyip domates suyunu ekleyin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra tavadaki mantarlı karışımı haşlanmak üzere olan patateslerin üzerine ekleyin.
  5. Bu şekilde bir 10-15 dakika kadar daha pişirin. Daha sulu bir kıvamda olmasını isterseniz 1-2 çay kaşığı kaynar su ilave edin. Son olarak baharatlarını ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin.

Daha Fazla Gönderi