Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Sultan Güveci

en lezzetli hali fırında kaşarlı bir güveç yapıyoruz. Özel sofralarınıza davet edebileceğiniz sultan güveci karşınızda.

Sultan Güveci Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
  • 2 Adet Domates
  • 7-8 Adet Arpacık Soğan
  • 1 Adet Büyük Boy Patates
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 2 çay Kaşığı Kekik
  • 1 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Sultan Güveci Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle düdüklü tencerede kuşbaşı etimizi 10 dakika haşlayalım.
  2. 7-8 adet arpacık soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım.
  3. Patatesleri küp küp doğrayalım.
  4. Havuçları küp küp doğrayalım.
  5. Sotelediğimiz soğanlara havuçlarımızı ilave edelim.
  6. Ardından patatesleri ilave edelim. 5 dakika daha soteleyelim.
  7. 1 su bardağı haşlanmış bezelye, domates, tuz, kekik, kuş üzümü ve 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyelim.
  8. Son olarak haşladığımız etlerin suyunu ve etleri ilave edip 15 dakika pişirelim.
  9. Tek porsiyonluk güveçlerimizi alalım. Fırın tepsisine yerleştirelim ve 15 dakika pişirdiğimiz güvecimizi eşit şekilde porsiyonlara koyalım.
  10. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika daha pişirelim. Son olarak kaşar rendesini güveçlerin üzerine koyalım ve 5 dakika  daha pişirelim sıcak servis edelim.
Bahçe Salatası

Bahçe Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bal Kabağında Kestaneli Pilav

Bal Kabağında Kestaneli Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Rafine Şekersiz Tiramisu Topları

Rafine Şekersiz Tiramisu Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişne Kompostosu

Vişne Kompostosu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Patlıcan Dolması

Patlıcan Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce