Sultan Güveci
en lezzetli hali fırında kaşarlı bir güveç yapıyoruz. Özel sofralarınıza davet edebileceğiniz sultan güveci karşınızda.
Sultan Güveci Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
- 2 Adet Domates
- 7-8 Adet Arpacık Soğan
- 1 Adet Büyük Boy Patates
- 1 Adet Havuç
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 2 çay Kaşığı Kekik
- 1 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Sultan Güveci Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle düdüklü tencerede kuşbaşı etimizi 10 dakika haşlayalım.
- 7-8 adet arpacık soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım.
- Patatesleri küp küp doğrayalım.
- Havuçları küp küp doğrayalım.
- Sotelediğimiz soğanlara havuçlarımızı ilave edelim.
- Ardından patatesleri ilave edelim. 5 dakika daha soteleyelim.
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye, domates, tuz, kekik, kuş üzümü ve 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyelim.
- Son olarak haşladığımız etlerin suyunu ve etleri ilave edip 15 dakika pişirelim.
- Tek porsiyonluk güveçlerimizi alalım. Fırın tepsisine yerleştirelim ve 15 dakika pişirdiğimiz güvecimizi eşit şekilde porsiyonlara koyalım.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika daha pişirelim. Son olarak kaşar rendesini güveçlerin üzerine koyalım ve 5 dakika daha pişirelim sıcak servis edelim.