Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Sübyeden Muhallebi

Kavun çekirdeklerinin ezilmesiyle elde edilen sübye oldukça faydalı. Türk mutfağının önemli içeceklerinden biri olan sübye Tire bölgesinde sıklıkla yapılmaktadır. Biz de en pratik şekilde hazırladığımız sübyeden çok az malzemeyle muhallebi yaptık. Süt alerjisi olanların tercih edeceği, hafif ve farklı bu tatlı tarifini denemek için sizi mutfağa alalım.

Sübyeden Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
  • Kavun sütü için:
  • 1 Adet Kavunun çekirdekleri
  • 2 Su Bardağı Su
  • Muhallebi için:
  • 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
Sübyeden Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kavunu güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini derin bir kaba alın. Rondo yardımıyla 2 dakika çırpın.
  2. Ardından 2 bardak su ekleyin 5 dk yüksek devirde çırpmaya devam edin.
  3. Uygun bir tencereye kavun sütünü süzgeçten geçirip süzün.
  4. Üzerine nişasta ve şekeri alın ve karıştırın.
  5. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  6. Kaselere muhallebiyi dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2 saat bekletin.
  7. Süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bazlama Pizza

Bazlama Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kaşar Kroket

Kaşar Kroket

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Gerçek Pastane Poğaçası

Gerçek Pastane Poğaçası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Cevizli Semizotu Salatası

Yoğurtlu Cevizli Semizotu Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Güllaç Dolması

Elmalı Güllaç Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce