Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates

2023-09-30 10:09:34 - Yemeklik.com.tr

Bütün tatları çeken ve dengeleyen patates, çoğumuzun vazgeçilmezidir. Çıtır çıtır kızartmasından yumuşacık püresine, sıcacık kıymalı patates yemeğinden kumpire kadar çeşit çeşit rollere girer. Bu yemekte; sotelenmiş soğan ve mantarın lezzeti, farklı aromalı peynirlerle yumuşacık tereyağlı patates püresiyle birleşti. Hem lezzeti hem de şık sunumuyla sofrada yerini aldı. Afiyetle...

Sote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates Tarifi İçin MalzemelerSote Soğan ve Mantar Dolgulu Fırın Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesler fırçalanarak yıkanır. Zeytinyağıyla ovulup önceden 200 dereceye ısıtılan fırında, pişirme kağıdı serili tepside 30 dakika pişirilir. Patatesler 15. dakikada çevrilir.
  2. Bu sırada ısınan tavada zeytinyağında soğan sotelenir. Mantarlar, tuz ve baharatlarla sotelemeye devam edilir. Soğutulur.
  3. Patateslerin ilk sıcaklığı çıkınca enine bölünür. Patatesin bütünlüğünü bozmadan iç kısmı, tatlı kaşığı ile çıkarılır.
  4. Hala sıcak olan patates içleri, tereyağı ile blenderda çekilir. Labne eklenip tekrar çekilir. Bu karışım büyük bir kaseye aktarılır. Kalan malzemeler ve sotelenen sebzeler eklenip karıştırılır.
  5. Aynı tepsiye yerleştirilen patateslerin içi doldurulur. Rende kaşar serpilip önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 7-8 dakika sonra üst ızgara ayarında 3 dakika daha üzeri kızartılır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi