Soslu Tavuk Bonfile
Akşam yemeği için hazırlanacak en güzel ve pratik tariflerden birini yapıyoruz. Baharatların dengesi ve lokum kıvamıyla tavuk bonfilenin lezzetini katlıyoruz. Nefis bir tavuk yemeği karşınızda.
Soslu Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Kilogram Bonfile
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Soya Sosu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Köri
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Soslu Tavuk Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları kalınlığına göre uzunlamasına 2-3 parçaya kesin ve bir kaseye alın. Sosu için malzemeleri ekleyip karıştırın. Baharatlarda ekleme çıkarma yapabilirsiniz.
- Üzerini streçleyip buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Bu şekilde çok daha yumuşak olacaktır.
- Kalın tabanlı teflon tavayı ısıtın. Tavuk parçalarını yerleştirip çevirerek pişirin. 1 parça tereyağı ekleyip güzelce kızartın.
- Pilav veya makarna eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.