Soslu Patlıcan

2023-09-21 09:58:41 - Yemeklik.com.tr

Tam mevsiminde tazecik topan patlıcanlar ile etsiz patlıcan yemeği yapmak için mutfağa girdik. "Patlıcanla etsiz ne yapılır?" diyorsanız işte bu tarif tam size göre! O kadar pratik bir sebze tarifi ki, kaynar suda hemen haşlayıp özel sosu ile buluşunca hazır oluyor. Bu tarifi denedikten sonra sizin de kolay patlıcan yemekleri tariflerinizin arasına hemen girecek, sık sık yapmak isteyeceksiniz.

Birbirinden leziz farklı patlıcanlı tariflerini de denemeyi unutmayın. Bu nefis aynı zamanda glutensiz, vegan ve vejetaryen beslenenler için de oldukça pratik bir patlıcanlı yemek tarifi, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun diyor, sizleri bu sağlık dolu tarif ile baş başa bırakıyoruz.

Soslu Patlıcan Tarifi İçin MalzemelerSoslu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanların kabuklarını bir soyacak yardımı ile soyun. Derin bir kaseye soğuk su, bir çay kaşığı tuz ekleyin. Adından yarım limonun suyunu ve posasını da ekleyin. Suyun dışında kalan kısımlarını limon ile ovun. Patlıcanları suda 15 dakika kadar bekletin.
  2. Patlıcanları dikey çizikler atarak aralıklı olarak kesin.
  3. Patlıcanların büyüklüğüne göre 5-6 yerinden kesmiş olun.
  4. Kestiğiniz kısımlardan kabukları soyulmuş diş sarımsakları yerleştirin.
  5. Kullanacağınız tencerenin yarısını kaynar su ile doldurun. Patlıcanları dikkatlice tencereye yerleştirin. Defne yaprağı ve tuzu ekleyip  patlıcanlar yumuşayana kadar 25 dakika kadar pişirin.
  6. Pişen patlıcanları bir servis tabağına alın.
  7. Ayrı bir kasede kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz ve limon suyunu ekleyin. Sosunu güzelce karıştırın.
  8. Pişen patlıcanların üzerine sosunu eşit şekilde dökün. Servis etmeden önce 10 dakika kadar lezzetlerin bütünleşmesi için sosun içinde bekletin.
  9. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi