Soslu Elmalı Kek

2023-09-21 10:26:56 - Yemeklik.com.tr

Bugün, yapılışı diğer kek tariflerinden oldukça farklı olan bir kekle geldik karşınıza. Soslu elmalı kek tarifi; dokusuyla, tadıyla ve aromasıyla adından söz ettirecek, çay saatlerinizin yeni yıldızı olacak.

Yalnız bu sefer işe yumurta ve şekeri çırparak başlamayacağız. Önce yoğurdu, sıvı yağı, vanilyayı ve şekeri çırpacağız. Birazını ayıracağız bir kenara. Diğer malzemelerimizi ekleyip kekimizi misler gibi pişirdikten sonra tekrar ortaya çıkacak ayırdığımız karışım. Onun görevi, elmalı kekimizi eşsiz bir sosla taçlandırmak.

Haydi hazırsanız sizi mutfağa alalım!

Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin MalzemelerSoslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, şeker ve vanilyayı alarak şeker eriyene kadar çırpın.
  2. Krema şeklinde hazırladığınız karışımdan 1 su bardağı kadarını sos olarak kullanmak için ayırın.
  3. Kalan karışıma yumurtaları ekleyin ve çırpın.
  4. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve koyu kıvamlı bir karışım olana dek karıştırın.
  5. Elmaların kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin. Yuvarlak bir tepsiye kek hamurunu boşaltın ve elmaları üzerine dizin.
  6. Üzerine kuru üzümleri ve fındıkları serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika boyunca kontrollü şekilde pişirin.
  8. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  9. Soğuyan kekin üzerine ayırdığınız sosu dökün ve bir kaşıkla yayın.
  10. Dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi