Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Soğanlı Et Kavurma

Lezzetli tadı ve ağızda dağılan dokusuyla sizleri kendine hayran bırakacak bir imiz var! Soğanlı et kavurma ile sadece akşam yemeklerinizde değil protein tüketmek isteyeceğiniz zamanlarda sofralarınızda şenlenecek. Kavurmanın içerisine etin lezzetini pekiştirmek için soğan ekliyor ve baharatlarla çeşnilendiriyoruz. Soğan karamelize olarak etin çok daha yumuşak olmasına yardımcı olurken baharatlar leziz bir aroma katıyor.

Bu lokum gibi etleri hazırlamanın önemli bir püf noktası var. leri yıkayıp, süzdükten sonra yüksek ateşte suyunun salmasını beklemek. Ardından kısık ateşte ağır ağır pişecek ve sofralarınıza enfes bir lezzet olacak. Başlangıç yemeğinden sonra soğanlı sı için midenize yer açın ve misafirleri daha fazla bekletmeyip, ocağın başına geçin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Soğanlı Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
  • 10 Adet Arpacık Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Soğanlı Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Eti yağsız tencereye koyun,suyunu çekene kadar kavurun.  
  2. Suyunu çekince bir miktar su ilave edin ve ve kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.  
  3. Soğanları tereyağında biraz kavurun. Pişen etleri üzerine ekleyin ve biraz daha kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Matchalı Badem Sütü

Matchalı Badem Sütü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Turşulu Pilav

Turşulu Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Tuzlu Pancake

Yumurtasız Tuzlu Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mantarlı Biber Dolması

Mantarlı Biber Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahvaltılık Muffin

Kahvaltılık Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce